Sunday 24 April 2011

Esquire: Γιατί η Coca-Cola έχει καλύτερη γεύση στο γυάλινο μπουκάλι?

Αυτό αναρωτιέται το γνωστό περιοδικό σε ένα σχετικό άρθρο του και αναφέρει χαρακτηριστικά: “ίσως η απάντηση βρίσκεται στη χημική σύνθεση των άλλων συσκευασιών. Οι πλαστικές συσκευασίες γίνονται από ένα πολυμερές που ονομάζεται Τερεφθαλικό Πολυαιθυλένιο ( Polyethylene Terephthalate). Τα κουτάκια γίνονται από αλουμίνιο, αλλά έχουν εσωτερική επίστρωση από εποξειδικές ρητίνες (Epoxy Resin ) και άλλα χημικά (π.χ. ΒΡΑ- Δισφαινόλη Α, μια ουσία μιμητική των οιστρογόνων). Και το περιοδικό συνεχίζει : “οι εποξειδικές ρητίνες απορροφούν μικρές ποσότητες από το άρωμα των υγρών/ χυμών όταν έρχονται σε επαφή μαζί του, ενώ το Τερεφθαλικό Πολυαιθυλένιο μεταφέρει μικρές ποσότητες ακεταλδεϋδης ( acetaldehyde ) στο αναψυκτικό. (Η ακεταλδεϋδη είναι μια ουσία τοξική για το σώμα, που σε ισχυρή δόση μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο και ναυτία). Αντίθετα, το γυαλί είναι αδρανές και δεν κάνει απολύτως ΤΙΠΟΤΑ στο περιεχόμενο” ( του οποίου διατηρεί αναλλοίωτα την γεύση, τις βιταμίνες, κτλ.). Δείτε πραγματικά γιατί το γυαλί δεν έχει ΤΙΠΟΤΑ να κρύψει στην Ελληνική ιστοσελίδα www.nothingisgoodforyou.gr

No comments:

Post a Comment