Μια ακόμη μελέτη έρχεται να προστεθεί στις τόσες πολλές που δείχνουν ότι το κρασί σε χάρτινη συσκευασία (bag-in-box) χάνει τη γεύση και το άρωμα του. Γάλλοι ερευνητές του Joint Research Unit for Agropolymer Engineering and Emerging Technologies (UMR IATE), βρήκαν ότι τα χημικά που υπάρχουν στο εσωτερικό αυτών των φθηνών συσκευασιών αντιδρούν με τα αρωματικά συστατικά του κρασιού, κάτι που οδηγεί σε τροποποίηση και αποδυνάμωση του αρώματός του. Τα ευρήματα αυτά επιβεβαιώνουν, μεταξύ άλλων, προηγούμενη μελέτη του Πανεπιστημίου Αθηνών με το Brock University (Canada) . Δείτε στα λινκς τα αναλυτικά ευρήματα των δυο μελετών. Πηγή http://bloginabottle.com/wine/wine-glass-taste.html
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment